söndag 23 maj 2010

I god tid

23 maj 2010
Nu är det på tiden att jag berättar för nu är det över. Livet består av projekt och jag har just avslutat ett. Nästan avslutat eftersom jag fortfarande befinner mig i ett saligt lyckorus efter en helt underbar 80-årsfest. Projektet har pågått i minst ett år. Jag tänker på att för precis ett år sedan sådde jag bondbönor med tanke på att en bondbönesallad skulle ingå i festmenyn. Det blev en riklig skörd och jag förvällde bondbönorna och la dem i frysen.
Eftersom Becke Hinnersson konstnär och musiker och som spelade på min 70-årsfest då lovade att spela på min 80-årsfest så hade vi flitig kontakt för att planera och Becke fick ihop ett femmannaband som han kallade ”Pyttans original celebration stompers”.
Jag hade bestämt att ha festen i Göteborg eftersom där finns mina ungdomskamrater och alla mina kusiner och eftersom jag var elitorienterare i mina unga år fick jag hyra ”skogskarlarna och skogsflickornas” fina sportstuga i delsjöterrängen. Jag var där och rekade ett par gånger för att kunna planera, jag skrev gästlistor, skrev matlistor och jag delegerade till mina barn och barnbarn allt som de kunde hjälpa mig med. Som gammal inspelningsledare tänkte jag på allt som jag själv kunde bestämma över. Skickade också en finstilt text till vädergudarna.
Jag skickade 80 inbjudningar och räknade med 70 gäster. Men tyvärr kunde ingen av värmlandsmålarna komma eftersom de firade ett 150-årsjubileum efter violinisten och musikprofessorn Lars Zetterquist med olika evenemang och konstutställningar i Arvika där många Zetterquistar deltog inklusive de sex som var bjudna på min fest och alltså inte kunde komma. Vi blev 58 och det blev ändå en jättelyckad fest. Kanske tack vare att jag ägnat mycket tid till förberedelserna. I god tid.
Mitt högtidstal kommer i nästa blogg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar