måndag 23 maj 2011

Tiden är cirkulär

Jodå, tiden är cirkulär. Allt går igen med kortare eller längre intervall. Just nu är vi på väg mot en värmeperiod igen och det är väl bara ett par hundratusen år sedan sist. Ändå finns det de som inte förstått det utan tror att det går att stoppa. Men nej, naturen rår vi inte på.
Läste just om en skulptör som heter Long. Han använder sig av linjen som kan bli en skulptur liksom cirklarna som växer fram likt spår av mänsklig rörelse och närvaro. Cirkeln är hans speciella signatur, en form han upprepat och varierat på otaliga platser i världen. Cirkeln är för honom grunden i vårt sätt att uppfatta och tolka världen. ”Rensa bort alla detaljer ur din värld och vad har du kvar? Tre cirklar. Ögat, solen och horisonten.” Detta läste jag nyligen i en presentation. Tänkvärt.
Befinner mig så här i försommartid på landet. Dagen delas i tre delar. Skrivande, motion och vardagsgöra. Motionen utövas i trädgården eller att cykla sju kilometer till affären eller orientering i skogen. Ännu är vattnet i sjön bara badbart men inte simbart. Men den tiden är också snart här. Då ska jag simma. Simma lugnt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar