söndag 1 augusti 2010

Tidspress

Hallonen som jag älskar har vållat mig tidspress. Buskarna på tomten fullkomligt dignar av bär och det gäller att hinna före regnet, vilket jag inte gjorde i förrgår. Bären blir tunga av blötan och faller av. Hann dock att plocka en del igår mellan skurarna och idag blev det tre liter innan regnet kom.
Känner mig lite krasslig i halsen viket gör att jag inte längtar efter mina simturer. Det blåser förresten ganska mycket och då är det heller inte roligt att simma.
På tal om tidspress så finns det något som kallas tidsmoral dvs att tiden måste utnyttjas. Den sortens moral är väl olika hos olika människor. Jag tror att det är min tidsmoral som tvingat ut mig att plocka hallon för att hinna före regnet. Skyndar jag mig inte att plocka så får jag mindre i ”ladorna”, i frysen och har i vinter inte så mycket att göra hallongrottor av. Det tycker jag är synd, men vad då…. det spelar väl ingen roll egentligen. Jag måste inte hinna. Förresten är frysen full så nu gäller det bara att plocka bär för att strö i filen och äta med socker och grädde på till efterrätt eller göra hallongrottor till fikat. Sedan är det väl inte hela världen att många bär hamnar på marken. De blir det ju nya buskar av som bär hallon ett annat år. Hallon är himla gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar